2009-12-22 15:55:14• hírek • Gozner Gertrud

Portugáliából csempészték a hasist

Tizenhat szatmári fiatalból álló csoport ellen indított drogkereskedelem és -fogyasztás címén eljárást a Szervezett Bűnözés Elleni Nyomozóbizottság. A gyanúsítottak Portugáliában vásárolták a hasist és Szatmár megyében értékesítették grammonkénti 24 és 60 lej közötti áron. Hat személyt közülük előzetes őrizetbe is helyeztek.

A nyomozóbizottság váradi kirendeltsége hónapokon keresztül figyelte a fiatalokat, és miután elég bizonyíték gyűlt össze, eljárást indítottak az ügyészségen. A 16 és 28 év közötti szatmáriakat nemzetközi drogkereskedelemmel, kábítószertartással és fogyasztással vádolják.

A vizsgálatok során kiderült, hogy a 16 személyből hatan drogkereskedelemmel foglalkoztak, ők előzetes fogva-tartásban vannak, miután november folyamán a váradi drog-ellenes csoport munkatársai számos rajtaütést szerveztek, és begyűjtöttek a csoport tagjait. Mindegyik rajtaütésre Szatmárnémetiben került sor. A gyanúsítottaknál 160 grammnyi eladásra szánt hasis találtak, a házkutatásoknál pedig újabb mennyiségekre bukkantak.

A vizsgálatok fényt derítettek rá, hogy a kábítószer Portugáliából származott, június óta a kereskedők törvénytelen úton hozták be a drogot az ország területére. A vizsgált időszakban, június és november között körülbelül 700 gramm hasist csempésztek be az országba 6300 euró értékben. Ebből a mennyiségből Szatmár megyében 530 grammot értékesítettek, grammonként 27 és 40 lej közötti áron.

A szabadlábon levő tíz személyről bebizonyosodott, hogy drogfogyasztók voltak, ezért bírságra és elvonókúrára kötelezték őket. Ha bűnösnek találják őket, a hat drogkereskedelemmel vádolt fiatal 3 és 20 év közötti börtönbüntetésre számíthat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: